Merhabalar, bu tarifi tesadüf eseri yemek blogların birinde gördüm ve denemek istedim. Gerçektende çok güzel bir kek oldu sadece içindeki tahinden dolayı biraz ağır bir kek oldu, ama özellikle tahin tadını sevenler için denemeye değer bir tarif bence... Öncelikle malzelerle başlayalım.
Malzemeler1,5 su bardagi tozseker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt ve süt karışımı (ikisi iyice karışacak)
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
6 yemek kasigi tahin (3'u hamurun uzerine)
Susam
YapılışıŞeker ve yumurtalari krema kıvamına gelene dek iyice çırpın. Yavaş yavaş sıvıyağı akıtarak çırpmaya devam edin. Yoğurt-süt karısımını ve 3 yemek kasigi tahini ilave edip karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu karisima eleyip karışacak şekilde çırpın. Yaglanmis ve unlanmış geniş tepsiye dokup yayın. Üstune susam serpiştirin. 175C dereceli firinda üstü kizarip kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Bu arada kalan 3 kaşık tahinle tatlanacak kıvama gelecek şekilde toz yada pudra şekeri ve bir miktar su ile akıcı bir kıvam elde edip fırından çıkardığımız sıcak keke fırça yardımı ile sürüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder