Canınız iskender çektiğinde evde kendinizin yapabileceği orjinali aratmayan güzel bir tarif, yapımı ise diğer zahmetli yemeklere göre gayet kolay, lezzetine ise diyecek yok... işte tarifi...
MALZEMELER (4 kişilik)
500 gr dana eti (buzlukta dondurulmuş)
2 adet pide ekmek
2 kaşık domates salçası (+su)
125 gr tereyağ
Yoğurt
Tuz, karabiber
2 kaşık sıvı yağ
Etin marinesi için
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Karabiber
YAPILIŞI
Öncelikle buzlukta donmuş etimizi dışarı çıkarıp hafif eritelim (İnce ince dilimlemek için etin buzlu olması lazım, tam olarak erimeyek) hafif eriyen ve bıçakla kesilecek kıvama gelen etimizi çok ince ve uzun dilimler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etimizi geniş bir kap içine alıp içine süt, zeytin yağı ve karabiberimizi atıp iyice karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp 1-2 saat bekletiyoruz. Dinlenen etlerimizi sıvı yağ döküp ısıttığımız tavamıza döküp harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz en son kavrulan etimize damak tadımıza göre tuzumuzu ekliyoruz. Diğer tarafta kare olarak dilimlediğimiz pidelerimizi servis tabağımıza yerleştiriyoruz ve üzerine etlerimizi ekliyoruz. Salçamızı tavaya alıp bir miktar su ile açtıktan sonra içine karabiber ekliyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz ve etlerimizin üzerine yeteri kadar döküyoruz. Servis tabağımıza 3-4 kaşık yoğurt koyuyoruz ve en son yaktığımız tereyağını döküp (isteğimize göre süsleyip köz biber, domates vs..) servis ediyoruz. Afiyet olsun...
tarifinizi denedim tek kelimeyle harika.ellerinize emeğinize sağlık
YanıtlaSil