12 Mart 2013 Salı

PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA

Çocukların doğum gününde yaptığım fakat yayınlamaya yeni fırsat bulduğum leziz pastacıklar...
Not: Bu malzemelerden oldukça fazla çıkıyor siz dilerseniz bütün malzemelerden yarım ölçek kullanarak yapabilirsiniz.

MALZEMELER
Kek için
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 peket vanilya
Krema için
75 gr margarin
Yarım su bardağı un
Yarım kaşık nişasta
Yarım litre süt
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 paket vanilya
Keki Islatmak için soğuk süt

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kek için yumurta ve şekerimiz çırpılır, sonra sıra ile diğer malzemeler eklenip, hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 180° fırında pişirilir. Kek pişerken kremamız için margarin ve un-nişasta karışımı kavrulur ve içine diğer malzemeler eklenip çırpma teli ile karıştırarak pişirilir. Pişen krema mikser ile 3-5 dakika çırpıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Pişen ve ılıyan kekimizi bir çay bardağı yardımı ile yuvarlak daireler halinde kestikten sonra arada kalan parçalar rondada çekilir yuvarlaklarımız sıra ile önce soğuk süte batırılır ve üzerine bir tatlı kaşığı krema konulur ve çektiğimiz kek parçacıkları ile kaplanır. (Kaplama işlemini yaparken dağılmaması için elinizle şekil vereceksiniz.) Tüm yuvarlaklara aynı işlem yapıldıktan sonra bir müddet buzdolabında soğutup servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder