25 Şubat 2013 Pazartesi

MİLFÖYLÜ TEPSİ BÖREĞİ


Lezzeti garanti olan bu güzel börekler, çocuklarımın doğum günü menüsünden...İşte tarifi...

MALZEMELER
10 kare milföy hamuru (5 adeti altına - 5 adeti üstüne serilecek)
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
250 gr beyaz peynir
Bir tutam maydonoz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle 4 adet milföy hamurunu birbirine yapıştırıp (ben dikdörtgen borcamda yaptım) kullanacağımız küçük boy tepsimizin boyunda açıyoruz kenarında kalan boşlukları kalan 1 adet milföyümüzü kesip açarak dolduruyoruz, sonra üstüne 1 buçuk yufkamızı parçalara bölerek gelişi güzel yerleştiriyoruz, üstüne ince ince doğradığımız maydonoz ile karıştırdığımız peynirli harcı yayıp kalan 1 buçuk yufkamızıda aynı şekilde yerleştiriyoruz ve kalan 5 adet milföyümüzüde aynı şekilde açıp üstünü kapatıyoruz ve dilimliyoruz yumurta, soda, süt ve sıvıyağımızı geniş bir kapta çırpıp böreğimizin üstüne döküyoruz ve minimum 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra (gecedende yapabilirsiniz) 180° fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder