7 Şubat 2013 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

Vitamin açısında çok zengin olduğunu bildiğim ve her fırsatta özellikle çocuklarıma yedirmeye ve sevdirmeye çalıştığım ciğer, maalesef ki çocuklarım tarafından pek sevilmesede soframızda yer alan lezzetlerden, yanında söğüş soğan salatası ve patates püresi ile dahada lezzetle yenen arnavut ciğerinin benim mutfağımda tarifi şöyle...

MALZEMELER
Yarım kilo dana çiğeri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatkı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 su bardağı un
Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ

YAPILIŞI
Önce ciğerimizin üstünde bulunan zar tabakasını soyuyoruz. (Zor gibi görünsede bıçakla bir ucunu kaldırıp tutunca kolayca soyulup gider) Sonra ciğerlerimizi küp küp doğrayıp, geniş bir kapta karıştırdığımız un, tuz, ve biber karışımına bulayıp, fazla ununu bir elek yardımı ile eledikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder