24 Ağustos 2012 Cuma

KARNIYARIK


Yine Ramazanın içinde yaptığım fakat yayınlamak için yeni fırsat bulabildiğim hepimizin çok iyi bildiği yanında bide cacık oldumu yemelere doyamadığı meşhur karnıyarığımız, ve işte tarifi...

MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
400 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
bir tutam maydonoz
1-2 kaşık salça
1 adet domates
2 adet yeşil biber
Tuz
sosu için 1 bardak sıcak su ve göz kararı salça

HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcanlarımızı alaca soyup iç kısımlarını bıçakla çizelim ve tuzlu suda 5 dk dinlendirelim. Patlıcanlarımızı kurulayıp ısıttığımız yağımızda heryerini iyice kızartıp fırın tepsimize alalım. İçi için ince ince doğradımız soğanlarımızı bir miktar sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurup kıymamızı katalım üzerine 1-2 kaşık salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim,  kıymamızı suyunu çekene kadar kavurup içine tuzumuzu atalım ve daha önceden doğradığımız maydonozlarımızı ekleyip ocağı kapatalım. Patlıcanlarımızı kestiğimiz kısımlarından açıp içine kıymalı harcımızı dolduralım domates ve biberle süsleyip, 1 bardak sıcak su ve salça ile hazırladığımız sosumuzu dökelim, daha önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk fırınlayalım biraz dinlendikten sonra yemeğimiz servise hazır...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder