10 Nisan 2014 Perşembe

KABARTMA TOZLU POĞAÇA

Benim gibi poğaça hamurun mayalanmasını bile beklecek zamanı olmayanlar yada gevrek poğaça sevenler için, ideal ve bir o kadarda lezzetli bir poğaça tarifi...

MALZEMELER
Hamur için
  • Yarım paket (125 gr) oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayırılacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmayacak)
  • Aldığı kadar un

İçi için
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Un hariç tüm hamur malzemesini geniş bir yoğurma kabına alıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz. Cevizden biraz büyük bezeler alıyoruz. Her bezeyi elimizle biraz açtıktan sonra maydanoz ve peynir karışımından bir miktar ortasına koyuyoruz ve resimdeki şekilde katlıyoruz. Çatal ile bastırarak uçları birleştiriyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz ve üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Susam, haşhaş tohumu vs.. isteğimize göre süsleyip, daha önceden ısıttığımız 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder