19 Mart 2018 Pazartesi

HÜRREM GÖZÜ TATLISI


MALZEMELER
  • 2 paket Kakaolu bisküvi
Kreması için
  • 1 lt. Süt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
  • 1 paket kivili jole
  • 3 adet kivi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle krema için tereyağ hariç gerekli malzemeleri tenceremize alıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Pişen kremaya tereyağı ekleyip 5 dk mikser ile çırpıyoruz. Borcama 1 sıra bisküvi diziyoruz, üzerine krema sürüyoruz. Bir sıra daha  bisküvi diziyoruz, kalan kremayı en üste döküyoruz. Üzerine kivi dilimlerini diziyoruz. En üste, üzerindeki tarife göre hazırladığımız jöleyi ekliyoruz. Buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebiliriz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder