MALZEMELER
4 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
1 buçuk su bardağı ılık ve şekerli süt
Üstü için
1 paket krem şanti
1 bardaktan biraz az soğuk süt
Çikolatalı sosu için
Hazır çikolatalı sos
Üzerinde yazan tarife göre süt
YAPILIŞI
Keki için yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleride sıra ile katıyoruz önceden (175-180 derece) ısıtılmış fırında pişiriyoruz kek pişerken kremşantimizi çırpıp dolaba atalım sonra çikolatalı sosumuzu pişirip soğumaya bırakalım kek pişince sıcak iken şekerli sütümüzle ıslatıyoruz. Keki soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kremşantimizi kekin üstüne yayıyoruz ve çikolatalı sosumuzuda şantinin üstüne ekliyoruz minimum 2-3 saat buzdolabında bekledikten sonra pastamız hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder