MALZEMELER
1 kilo dolmalık biber
içi için
2 su bardağı pirinç
2-3 baş soğan
Maydonoz
2 kaşık domates salçası
tuz
kuru nane
sumak
pişirirken
Su
1 kaşık domates salçası
yarım çay bardağı zeytin yağı
tuz
YAPILIŞI
2 su bardağı pirincimizi bol su ile yıkayıp içine ince ince doğradığımız soğanlarımız ve diğer malzemelerimizle karıştırıp dolma içimizi hazırlıyoruz. Temizleyip yıkadığımız dolmalarımızın içine harcımızı doldurup tenceremize diziyoruz üzerine yetecek kadar (göz kararı) su, salça, zeytin yağı ve tuzumuzla bir karışım hazırlıyoruz ve dolmalarımızın hizasına gelince kadar üzerine ekleyip dolmalarımızı ocağımıza alıyoruz kaynadıktan sonra yaklaşık 40-45 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder