21 Ocak 2013 Pazartesi

KAZANDİBİ

Aslına bakılırsa resimler pekde istediğim gibi olmadı yine biraz aceleye gelen sınırlı zamanlarda yetiştirilmiş bir tatlı... ve dolayısıyla bekleme süresini tam doldurmadığı için yerinden kaldırırken biraz zorlandım ve resimler pek istediğim gibi olmadı ama lezzetine diyecek yok kesinlikle denenmesi gereken bir tarif...

MALZEMELER
3 su bardağı süt
9 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1/2 yemek kaşığı margarin
Bir parça damla sakızı
Tepsinin dibine 
Margarin+tabanı kaplayacak kadar pudra şekeri

YAPILIŞI
Margarin hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir. Pişen muhallebiye margarin eklenip 10 dakika mikser ile çırpılır. Kuru ve derin bir tepsi (ben borcam kullandım) margarin ile iyice yağlanır ve pudra şekeri bir çay süzgeci yardımı ile tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpilir ve üzerine çırptığımız muhallebi dökülür ve çok harlı olmayan ocakta tepsinin altındaki pudra şekerleri çevirerek yakılır. Bu aşamada dikkatli olmak lazım sık sık çevirerek yanmaması ve eşit şekilde kızarması sağlanmalı, Tepsinin dibini bir bıçak yardımı ile kontrol edebilirsiniz eğer yeteri kadar kızarmış ise içine soğuk su doldurulmuş derin bir kabın içine oturtarak tepsinin soğumasını sağlamalıyız. ( Bu önemli eğer yapmaz iseniz bir süre daha dibi yanmaya devam edebilir) İyice soğuyan tepsimizi buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra kesilip yanan kısımları üste gelecek şekilde servis yapılır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder