14 Ocak 2013 Pazartesi

POFİDİK POĞAÇA




 İşte bir klasik, yapımı üç aşağı beş yukarı hep aynı malzamelerle devam eden pofidikmi pofidik yumuşacık bir poğaça, geçenlerde ablamlarda iken birlikte yaptığımız benim ise aynı tarifi eve gelince uyguladığım yumuşak bir poğaça ve sonuç itibari ile yıllardır bir çok defa yapmama rağmen bir türlü yakalayamadığım bu kıvamı, özellikle bu konularda gerçek bir uzman olan ablamdan öğrendiğim bir püf noktası ile asıl olanın hamur kıvamı ve yoğurmadan geçtiği gerçeği...

MALZEMELER
Hamur için
3,5 su bardağı ılık süt
Yarım paket eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya + eritmek için 1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için
250 gr beyaz peynir ve bir tutam maydonoz karışımı

YAPILIŞI
Öncelikle sıvı olan malzemelerimizi geniş bir yoğurma kabında karıştırıp tuzumuzuda ekledikten sonra nerdeyse elimize yapışacak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz ( bu aşamada yoğurma işlemi çok önemli elimizi hamura yapışmaması için bir miktar yağ ile yağlayıp hamur kıvamını buluncaya kadar iyice yoğurmalıyız) sonrasında 10 dk kadar dinlenen hamurumuzun içine malzemelerimizi koyup poğaça şeklini verdikten sonra tepsimize yerleştirelim ve tepsimizde bulunduğu ortam sıcak olmak koşulu ile 40 dk kadar mayalandıralım ve mayalanan ve tepside şişen poğaçalarımızı 180­° fırınımızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder