MALZEMELER
Hamur için
- 1 su bardağı nişasta
- 5 su bardağı un
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
İçi için
- Peynir + maydanoz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle geniş bir yoğurma kabına sıvı malzemelerimizi alıyoruz. Yumurtanın akı, maya, şeker, tuz ve nişastayı ekliyoruz. Azar azar un ileve ederek yoğuruyoruz. (Kıvamına göre + - değişebilir) Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. (1-2 saat yeterli olur) Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açıyoruz. İç harcını ekleyip dilediğimiz gibi şekil veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsimize alıp daha önceden ısıtılmış 175° fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder