2 Kasım 2013 Cumartesi

MOZAİK PASTA


Bisküvili pastalara devam, yine geçmişten gelen güzel lezzetler arasında... Yirmili yada otuzlu yaş gruplarında olan hemen herkezin çocukluk yıllarından aşina olduğu bisküvili pastaların en sevilenlerinden...Eminim birçoğumuz bu tarifi biliyoruzdur. Fakat bide benim mutfağımdan olanı denemenizi tavsiye ederim...

MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
125 gr tereyağ (yoksa margarinde olur)
1 su bardağı süt
1 su bardağına yakın toz şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz. Geniş bir kapta süt, toz şeker, yumurta ve kakaoyu çırpma teli ile karıştırıyoruz. İçine ılıyan tereyağını katıp tekrar karıştırıyoruz. Üzerine kırdığımız bisküvilerimizi ekliyoruz. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Streç folyo ile kapladığımız kalıbımıza karışımı boşaltıp bastırarak üzerini düzeltiyoruz. Streç folyonun kenar kısımlarından kapatıp buzlukta dinlenmeye bırakıyoruz. 1-2 saat bekleyen pastamız hazır, afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder