MALZEMELER
- 4 adet domates (püre yapılmış yada rendelenmiş olabilir)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı süt
- Tuz
Tencerimize tereyağını ve unumuzu alıyoruz. Unun kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika kavuruyoruz. Üzerine salça ve domates rendemizi ekliyoruz, ve karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra suyumuzu azar azar ilave ediyoruz. Fakat bu aşamada topaklanmaması için çırpma teli ile hızlıca karıştırmamız gerekiyor. Damak tadımıza göre tuz ilave ediyoruz. 5-10 dakika karıştırarak pişiriyoruz ve süt ilave ediyoruz. Bir taşım daha kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder