25 Haziran 2015 Perşembe

TAHİN & PEKMEZLİ UN HELVASI

MALZEMELER
100 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağından biraz eksik tahin
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti için su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete pekmezi ekleyip altını kapatıyoruz. Tenceremize yağlarımızı alıyoruz. Tereyağı eriyince unumuzu ekliyoruz. Unumuz pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulan unumuza tahinimizi ekleyip karıştırıyoruz (Bu aşamada unun yanmaması için hızlı olmak lazım). Azar azar şerbetimizi ekleyerek unun şerbeti çekmesini sağlıyoruz. Şerbetin tamamını ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kavuruyoruz. Ocağımızı kapatıp 10-15 dakika kadar dinlendiriyoruz. İstediğimiz şekilde şekil verip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder