Bu güzel tarifin bence en önemli özelliği hamurunun patatesle yoğrulması. Tahininde ayrı bir lezzet kattığını söylemeden geçemeyeceğim. Ispartadan yöresel ve güzel bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
1 adet patates
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
İçi için
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı + sıvı yağ
Susam
HAZIRLANIŞI
Öncelikle patatesimizi haşlıyoruz. Haşlanan patatesi rendeliyoruz. Yoğurma kabında patates ile birlikte diğer hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu açabildiğimiz kadar büyük bir şekilde açıyoruz. Açtığımız hamura tahin ve sıvı yağımızı eşit şekilde sürüyoruz. Rulo şeklinde yuvarlayıp bir ucunda başlayarak yuvarlak olarak sarıyoruz. Merdanemizle tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine bir miktar sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırıp sürüyoruz. Susam ile süslüyoruz. 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder