1 Haziran 2016 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ

Çilek mevsimi geçmeden ilk iş semt pazarından aldığım çileklerle güzel bir reçel yapmak oldu. Hiç bir şey evde anne eli ile yapılmış içine bolca sevgi katılmış bir reçelin yerini tutamaz...

MALZEMELER

  • 3 kg çilek
  • 3 kg toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu


HAZIRLANIŞI

Öncelikle çilekleri temizliyoruz. Büyüklerini ikiye bülüyoruz. Geniş bir kaba alıp üzerine şekerimizi ekliyoruz. Bu şekilde bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün geniş bir tencereye alıyoruz. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra ateşi biraz daha kısıp yarım saat daha kaynatıyoruz. Kaynama esnasında yüzeyde biriken köpükleri alıyoruz ve ara ara karıştırmayı unutmuyoruz. Yarım saat sonrasında limon tuzunu atıp 10 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.  Soğuyan reçelimizi kavanozlara koyup ağzını kapatıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder