MALZEMELER
- 3 kg çilek
- 3 kg toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle çilekleri temizliyoruz. Büyüklerini ikiye bülüyoruz. Geniş bir kaba alıp üzerine şekerimizi ekliyoruz. Bu şekilde bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün geniş bir tencereye alıyoruz. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra ateşi biraz daha kısıp yarım saat daha kaynatıyoruz. Kaynama esnasında yüzeyde biriken köpükleri alıyoruz ve ara ara karıştırmayı unutmuyoruz. Yarım saat sonrasında limon tuzunu atıp 10 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan reçelimizi kavanozlara koyup ağzını kapatıyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder