11 Mayıs 2013 Cumartesi

BİBERLİ KURABİYE

Bu aralar canım sıkkın sebebi ise çocuklarımı benim çalışmam dolayısı ile babaanneleri ile memlekete yollamamız, özlemleri giderek artıyor, ve artık çabucak gelsinler istiyorum... Bu kurabiyeleri ise onları yollamadan bir kaç gün önce onlarla yaptık ve itiraf edeyimki çocuklar "anne mutfak faaliyeti yapalımm, şekilli pasta yapalım" diye bağırırken benim aklıma hiç bir tarif gelmedi ve sonuç olarak tamamen doğaçlama olan bu  kurabiyeler çıktı meydana....

MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir
2 kaşık yoğurt
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1/2 çay bardağı siyah haşhaş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz ( Peyniriniz çok tuzlu ise azaltabilirsiniz)
Aldığı kadar un
Üzeri için Kırmızı toz biber - çörekotu

HAZIRLANIŞI
Tüm hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapıyoruz. Hamurumuzu yaklaşık yarım cm eninde açıp kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarıyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kırmızı toz biber ve çörek otu serpiyoruz. Ve daha önceden ısıttığımız 180° fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder