30 Mayıs 2013 Perşembe

HAZIR YUFKA İLE TEPSİ BÖREĞİ

Kısa da olsa, güzel bir tatilin ardından herkeze merhaba... Pek öyle deniz, kum, güneş olmasada çocuklarım, evim ve huzur dolu bir tatildi ve işte tatil bitti ben burdayım:) Böreğe gelince....

MALZEMELER
6 adet hazır yufka
1 su bardağına yakın süt
1 su bardağına yakın sıvıyağ
3 adet yumurta
250 gr beyaz peynir
Bir tutam maydonoz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir karıştırma kabında yumurta, süt ve yağımızı çırpma teli ile karıştırıyoruz. Beyaz peynirimizi rendeleyip ince olarak kıydığımız maydonuz ile karıştırıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine ilk yufkamızı serip üzerine hazırladığımız sostan bir kepçe kadar döküyoruz. İkinci yufkayıda serip yine sosumuzu döküyoruz ve arasına peynirimizin yarısını serpeliyoruz. Aynı şekilde 3. katıda yapıyoruz ve 4. kata yine kalan penirimizi serpiyoruz, 5. katımızıda tamamlıyoruz ve 6. yufka ile böreğimizi kapatıp dilimliyoruz. Kalan sosu böreğimize eşit miktarda dökerek daha önceden ısıttığımız 180° fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen böreğimizin üzerine yumuşak olması için nemli (ıslatıp sıkığımız herhangi bir mutfak bezi) bez örtüyoruz. (bez zaten kendisi böreğin ısısı ile kuruyor) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder