2 Mayıs 2013 Perşembe

SUSAMLI KEK

Heralde bugüne kadar denemediğim kek çeşiti kalmamıştır. Tahinlisi, cevizlisi, tarçınlısı, havuçlusu, portakallısı, elmalısı, nutellalısı vs... bu liste dahada uzayabilir ama bugünde susamlısını denemek istedi canım:)

MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağından biraz eksik süt
2 su bardağı un
1 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı susam
Ve kek kalıbını yağlamak için 1 yemek kaşığı kadar margarin

HAZIRLANIŞI
Öncelikle yumurtalarımızı geniş bir çırpma kabına kırıp şekerimiz ile çırpıyoruz. Sonra içine yağ ve sütümüzü ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz. Sonra unu, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Kek kalıbımızın tamamını margarin ile yağlayıp üzerini susam ile kaplıyoruz (margarin aynı zamanda susamların zemine yapışmalarını sağlıyor)  ve hazırladığımız kek hamurunu kalıba döküyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 40 dakika  (siz kontrol edin fırından fark edebilir.) pişiriyoruz.

Not: Kekimizin pişip pişmediğini bir kürdanı kekimize batırarak test edebiliriz. Eğer kek pişmiş ise kürdanımız temiz çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder