28 Haziran 2013 Cuma

MISIR GEVREKLİ KURABİYE


Yazmayalı baya zaman geçmiş yine, şöyle bir bakıyorumda akıp giden zamanın ardında yetişmeye çalışıyoruz sanki, herkez bir koşturmaca içinde, herkezin işi başından aşkın ne olacak bu gidiş hiç bilmem. Allah hayırlısını versin demek en doğrusu sanırım. Kurabiyelere gelince iş yerinde arkadaşlarla hazırladığımız  çay saati için yaptığım kurabiyeler, denemek isteyenlere ısrarla tavsiye edebileceğim bir tarif. Sadece nişastayı kontrollü eklemenizi önemle tavsiye ederim, tarif şöyle...

MALZEMELER
1 su bardağından 2 parmak eksik un
4 su bardağı nişasta
3 adet yumurta
1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı toz şeker
500 gr çikolata kreması (çokokrem)
1/2 su bardağı sıvı yağ
Mısır gevreği

YAPILIŞI
Öncelikle yağ, yumurta ve şekerimizi krem haline gelinceye kadar elimizle karıştırıyoruz. Sonra üzerine yavaş yavaş un, nişasta, şeker, vanilya ve kabartma tozumuzu sırası ile ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz ve daha önceden ısıttığımız 180° fırında üzerleri kızarmadan pişiriyoruz. Bu arada çikolata kremamızı içine sıvı yağımızı ilave ederik benmari usulü eritiyoruz. Mısır gevreklerini elimiz ile ovalayarak küçük parçalara ayırıyoruz. Pişen ve ılıyan kurabiyelerimizi önce çikolataya sonrada mısır gevreğine bulayıp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun...

Not: Oldukça bereketli bir tarif, bu tariften yaklaşık 55 adet kurabiye çıkıyor. Siz dilerseniz bir kısmını buzluğa atıp ihtiyacınız oldukça çıkarıp çikolata ve gevreğe bulayarak tüketebilirsiniz tabi ozaman kullacağınız çikolata miktarını ayarlamanız lazım bu tarife tam 500 gram çikolata gidiyor. Bu oranda azaltarak kullanırsınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder