17 Temmuz 2013 Çarşamba

KAYA KURABİYE

Uzun zamandır yazamıyorum malum iş yoğunluğu, ve maalesef eşimin babaannesinin vefatı ve üzerine daha önce zamanı belirlenmiş olan, oğluşumun sünneti derken zaman tempolu, üzücü, hızlı ve yorucu bir biçimde geçiverdi. Bu arada mübarek Ramazan ayıda geldi. Umarım bu mübarek ay herkeze sağlık sıhhat ve mutlukluk getirir beraberinde. Kurabiyeye gelince, siz adının kaya kurabiye olduğuna bakmayın, gayet yumuşak ve ağızda dağılan güzel bir kurabiye... Yine arşivimde yapılmayı bekleyen tariflerimden birisi idi, bundan sonrada yapmaya devam edeceğim tariflerden biri oldu, tarifi şöyle....

MALZEMELER
3 adet yumurta
250 gr oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un (3,5 su bardağı kadar)

HAZIRLANIŞI
Önce yumurta, şeker ve margarinimizi karıştırıyoruz. Ardından sıra ile tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde gelişi güzel parçalar koparıp diziyoruz ve 175° fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder