Yazmayalı bir bayram geçti aradan, biraz geç olacak ama herkezin geçmiş bayramını kutlarım. Oldukça yoğun bikaç haftanın sonunda nihayet yazmaya fırsat bulabildim. Bayram telaşı, düğün telaşı derken günler hızla akıverdi, ve nihayet hepsindende alnımızın akı ile çıktık. Gelelim fellah köfteye oldukça kolay bir tarif ama bu tarz lezzetleri sevenler için ısrarla tavsiye edeceğim bir tarif....
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
Kaynar su
Un (kıvam alıncaya kadar)
Tuz, Kimyon, Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Su
Sosu için
5-6 kaşık sıvı yağ
3 adet domates (kabukları soyulmuş olacak)
1/2 çay bardağı su
Bir tutam maydonoz
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ince bulgurumuzu geniş ve kapaklı bir kaba alıp üzerini 2 parmak geçinceye kadar kaynar su ilave ediyoruz, ağzını kapatıp şişmeye bırakıyoruz. Şişen bulgurumuza ağız tadımıza göre baharatlarımızı ekliyoruz, salçamızıda ilave edip azar azar un ilave ederek ara sıra elimizi ıslatarak kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz. sonra yine elimizi ıslatarak küçük parçalar yuvarlayıp ortasına parmağımız ile bastırarak şekil veriyoruz. Kaynayan suya atıp haşlıyoruz. Köfteler haşlanırken sosu için sıvıyağımızı tavaya alıp küçük küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz, domatesler pişince salçamızı ve suyumuzu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz ve ocağımızı kapatıp içine doğradığımız maydonozlarımızı ekliyoruz. Hazırladığımız sos ile pişen köftelerimizi karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz dileyen sarımsaklı yoğurt ilede yiyebilir. Afiyet olsun...
Tuz, Kimyon, Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Su
Sosu için
5-6 kaşık sıvı yağ
3 adet domates (kabukları soyulmuş olacak)
1/2 çay bardağı su
Bir tutam maydonoz
1/2 yemek kaşığı salça
Tuz
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ince bulgurumuzu geniş ve kapaklı bir kaba alıp üzerini 2 parmak geçinceye kadar kaynar su ilave ediyoruz, ağzını kapatıp şişmeye bırakıyoruz. Şişen bulgurumuza ağız tadımıza göre baharatlarımızı ekliyoruz, salçamızıda ilave edip azar azar un ilave ederek ara sıra elimizi ıslatarak kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz. sonra yine elimizi ıslatarak küçük parçalar yuvarlayıp ortasına parmağımız ile bastırarak şekil veriyoruz. Kaynayan suya atıp haşlıyoruz. Köfteler haşlanırken sosu için sıvıyağımızı tavaya alıp küçük küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz, domatesler pişince salçamızı ve suyumuzu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz ve ocağımızı kapatıp içine doğradığımız maydonozlarımızı ekliyoruz. Hazırladığımız sos ile pişen köftelerimizi karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz dileyen sarımsaklı yoğurt ilede yiyebilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder