10 Kasım 2015 Salı

ERZİNCAN LOKUMU


Geçenlerde bahsetmiştim Nursel'in mutfağından tarif denemelerim devam ediyor. Bu tarifi ise çocuklarım çok severek yediler. Yapımı çok kolay, ağızda dağılan yumuşacık adı gibi tam bir lokum oldu. Ben tarifteki ölçüleri yarıya indirerek yaptım. Dört kişilik bir aile için tam geldi. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğim tariflerim arasına çoktan girdi bile... Tarifine gelince...

MALZEMELER
1 adet (küçük) yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
125 gr oda sıcaklığında margarin (tereyağıda olur)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un



HAZIRLANIŞI
Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıyoruz. Azar azar un ilave ederek çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı çok önemli kekten sert, kurabiye hamurundan daha yumuşak, ele hafif yapışan bir hamur olacak. Yoğurduğumuz hamuru yağladığımız yuvarlak borcama elimizi yağlayarak basıyoruz. (pürüzsüz ve düz bir yüzey olacak.) Daha önceden ısıttığımız 175° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen ve ılıyan lokumumuzu baklava dilimi şeklinde kesiyoruz ve pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder