3 Kasım 2015 Salı

TENCERE PASTASI


Bu aralar severek izlediğim Nursel'in mutfağından tarif denemeleri yapıyorum. Bu tarif ise yine oradan aldığım bir tarif, ben kendime göre bir kaç değişiklik yaptım, sonuç olarak aradaki krema miktarı bana biraz fazla gelmesine rağmen ben yaptığım tarifi size vereceğim. Sizde benim gibi yoğun kremadan hoşlanmıyorsanız orantılı olarak kremayı biraz azaltabilirsiniz. Pastamızın üzerine ise kızım ile gülen yüz yaptık :) Bu arada uyguladığım diğer tarifleride ilerleyen günlerde vereceğim inşallah...



MALZEMELER

KEK İÇİN
5 Adet Yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMA İÇİN
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

SOS İÇİN
Yarım paket hazır çikolata sos
Üzerindeki tarife göre yarım ölçek süt



HAZIRLANIŞI

Öncelikle kek için yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz. Sonra sıra diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Keki içine oturtacağınız tencereye en uygun yuvarlak bir kalıbı ( Ben en küçük boy yuvarlak borcam kullandım. Kek kalıbı ve tencere ebatları birbirine uygun olmalı) yağlıyoruz. Kek hamurunu kalıba döküyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180° fırında pişiriyoruz. Bu arada kreması için gereken tüm malzemeyi devamlı karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Mikser ile 5-10 dakika çırpıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz. Pişen ve ılıyan keki ikiye bölüyoruz. Tenceremizin altını streç film ile kaplıyoruz. İçine kekimizin ilk yarısını oturtuyoruz. Üzerine kremayı yayıyoruz, ve diğer yarısını üzerine oturtuyoruz. Elimizle hafif hafif bastırarak düzeltiyoruz ve tenceremizin kapağını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pastamızı servis tabağına ters çeviriyoruz. Çikolatalı sosumuzu tarifine göre hazırlayıp soğuttuktan sonra üzerine dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder