1 Aralık 2015 Salı

LAHANA TURŞUSU

Mevsim lahana mevsimi bende geçen hafta sarma için aldığım lahanadan kalanlarla turşu yaptım. Kısaca tarifi şöyle....

MALZEMELER

3 kiloluk bidonu dolduracak kadar lahana
3 adet havuç
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1,5 lt. su

HAZIRLANIŞI

Öncelikle geniş bir tencerede kaynattığımız suyumuza irice doğradığımız lahanalarımızı batırıp çok bekletmeden soğuk suya çıkarıyoruz. Bu sayede lahanalar biraz yumuşamış oluyor. Sonra bidonumuza sıkıca lahana, sarımsak ve havuç olacak şekilde basıyoruz. 1,5 litre suda sirke, tuz ve limon tuzunu eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve lahanaların üzerine döküyoruz. Bidonumuzun ağzını sıkaca kapatıp serin ve kapalı bir yerde 2-3 hafta bekletiyoruz. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder