26 Nisan 2016 Salı

MİLFÖY DOLAMA BUZLUK BÖREĞİ

Favori börek tarim var sırada, içi yumuşak etrafı çıtırmı çıtır. Yapımı ise oldukça kolay. İşte tarifi...

MALZEMELER
6 adet hazır yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 kalıp beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
3 adet uzun milföy (6 adet kare olacak)
Üzeri için 
Yumurta sarısı + Susam

HAZIRLANIŞI
Öncelikle aralarına sürmek için sıvı yağ ve suyumuzu karıştırıyoruz. İç harcı için rendelediğimiz beyaz peynirlerimizi ince ince doğradığımız maydanozlarla karıştırıyoruz. Tezgahımıza 1 adet yufkayı seriyoruz, üzerine yağ ve su karışımından sürüyoruz. İkinci yufkamızıda seriyoruz. Yufkamızı 8 eşit parçaya bölüyoruz. Her parçanın geniş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz. Kalan yufkalara aynı işlemi yapıyoruz. Toplam 24 adet böreğimizi olacak, böreklerimizi buzlukta donduruyoruz. (Buzlukta bi kaç hafta bekleyebilir) Buzluktan çıkardığımız börekleri su dolu bir kapta iyice ıslatıyoruz. Milföylerimizi ince şeritler halinde kesiyoruz. Böreklerin üzerine şerit halinde milföyleri sarıyoruz. Tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180° fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder