MALZEMELER
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
150 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dolgusu için
Kremole + süt
Süslemek için
Kivi
Çilek
Yarım paket (40gr) bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Öncelikle margarin, un, kakao, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı bütünleşene kadar yoğuruyoruyoruz. ( Bu aşamada sadece elimizle ovalayarak bütünleşmesini sağlayacağız) Kalan malzemeleride ilave edip hamurumuzu hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru 5 mm kalınlığında açıyoruz. Büyük boy bardak yada bir kase yardımı ile kesip muffin kalıbına kestiğimiz parçaları elimizle düzelterek (iç kısım oyuk olacak) yerleştiriyoruz. Kabarmaması için çatalla küçük delikler açıyoruz. Önceden ısıttığımız 200° fırında 10 dk kadar pişirdikten sonra fazla kabarmaması için çıkarıp yuvarlak uçlu bir aletle (sarımsak döveceği olabilir. Ben kerebiç kalıplarının sap kısımlarını kullandım) bastırıyoruz ve yeniden pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika daha piştikten sonra çıkarıyoruz. (Ben bu şekilde 3 kerede tamamladım) Pişen tartlarımızın içine üzerindeki tarife göre hazırladığımız herhangi bir çeşit kremoleyi dolduruyoruz. İstediğimiz gibi süsledikten sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder