6 Mayıs 2016 Cuma

TART POĞAÇA

Yine tarif denemelerimden olan bu güzel poğaçayı Nurselin Mutfağında gördüm ve denemek istedim. Sonuç gayet başarılı oldu. Bu sıralar ailecek diyette olduğumuz için pek fazla yememeye çalışsamda, bu poğaçadan sonra diyeti biraz bozdum:) Tarife ise bir kaç eklemede bulundum benim yaptığım tarif şöyle...

MALZEMELER
Hamur için
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ (Tarifte yoktu ben ekledim)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un


Üst harcı için
  • Bir kalıp rendelenmiş beyaz peynir ( ben tulum peyniri kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kadar süt
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı + maydanoz yaprakları



HAZIRLANIŞI
Hamur için gerekli tüm malzemeyi sırası ile ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun yarısını yağladığımız kare borcama merdane yardımı ile açarak seriyoruz. Üst harcı için gerekli tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Hamurun üzerine yayıyoruz. Kalan hamurla görseldeki gibi olacak şekilde tart şeklini veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Arada kalan peynirli kısımları maydanoz yaprakları ile süslüyoruz. Önceden ısıttığımız 180° fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

Not: Zamanlama fırınına göre değişiyor. Benim fırınım fanlı olduğu için çok çabuk pişirirken başka fırın daha uzun sürede pişirebiliyor. Bu yüzden hangi tarif olursa olsun kontrollü bir şekilde pişirmenizde fayda var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder