19 Nisan 2013 Cuma

TAHİNLİ AÇMA

Fırından yeni çıktı sıcacık açmalar, varmı isteyen:) Dün akşamın behrinde yaptığım yumuşacık tahinli açmalar hani her derler ya "kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak kıvamda"  diye bence siz bunların hepsini unutun bırakın hamur elinize yapışsın biraz....

MALZEMELER
Hamur için
2 adet yumurta (Birinin sarısı üstü için ayrılacak)
1 adet instant maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Açmak için
1/2 çay bardağı sıvı yağ
İçine
Tahin

HAZIRLANIŞI
Öncelikle hamur için sıvı malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıyoruz, üzerine maya ve tuzumuzuda ekledikten sonra yavaş yavaş un ilave edip çok yumuşak bir hamur yapıyoruz (ele yapışacak kıvamda olsun) yoğururken biraz yağ ile hamuru elinizden ayırabilirsiniz. Yoğurduğumuz hamurumuzu bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurumuzu beş parçaya ayırıyoruz, elimizi ve açacağımız zemini sıvı yağ ile yağlayıp hamurumuzu elimizle açabildiğimiz kadar büyük şekilde açıyoruz ve içine tüm yüzeyi kaplayacak şekilde tahin sürüyoruz ve rulo şekilde yuvarlıyoruz. Bıçak yardımı  ile 2 parçaya bölüp istediğimiz şekili veriyoruz ( yuvarlak olabilir simit şeklinde olabilir) yağlanmış tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan hamurlarımızıda bitirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam serpip daha önceden ısıttığımız 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder