1 Nisan 2013 Pazartesi

PATATESLİ KÖFTE



 

Mercimekli olan çeşitini sık yapmama rağmen patatesli olan versiyonunu ilk defa yaptım. Hemde
öyle kimseden tarif almadan, uzun uzun tarif arayışına girmeden,  tamamen annemin yaptıklarından aklımda kalanı ile, kısacası biraz kulak, biraz göz aşinalığı ile yaptığım ama lezzeti olması gerektiği gibi olan güzel bir tarif oldu...


MALZEMELER
3 adet orta boy patates
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 baş kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık domates salçası (dilerseniz 1 kaşığını biber salçasıda yapabilirsiniz)
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber, Pul biber, Toz kırmızı biber
Kimyon

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kabuklarını soyduğumuz patateslerimizi iri parçalar halinde doğrayıp bir miktar su ile haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken, 1 su bardağı sıcak su ile bulgurlarımızı ıslatıp ağzını kaptıyoruz. (15-20 dakika bekleyecek) Bu arada haşlanan patateslerimizin suyunu iyice süzüp eziyoruz. İnce ince doğradığımız soğanlarımızı sıvıyağımız ile pembeleşinceye kadar pişirip içine salçamızıda ilave ettikten sonra 1-2 defa daha çeviriyoruz. Sırası ile şişen bulgurlarımızın üstüne ezdiğimiz patateslerimizi, yaktığımız salça ve soğan karışımını, tuz ve baharatlarımızı ekleyip iyice yoğuruyoruz ve en sonda ince ince doğradığımız maydonozlarımızı ekleyip, elimiz ile şekil vererek tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder