3 Aralık 2013 Salı

EKMEK MANTISI

Son birkaç haftadır evdeki tadilat işlerinden yemek yapmaya bile fırsat bulamıyorum. Bütün bu işler bitince yapmayı planladığım bir sürü yemek birikti kafamda. Ne kadarını yaparım bilmiyorum ama sıradaki tarif, kolay ve lezzetli bir tarif olmasının yanında, bayatlayan ekmeklerimizi değerlendirebileceğimiz tasarruflu bir yemek, Tarifine gelince...

MALZEMELER

  • 1 adet bayat ekmek
  • 300 gr kıyma
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • İsteğe göre karabiber, pul biber
  • 1 baş soğan
  • 1 kase yoğurt + sarımsak
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuru soğanımızı küp küp doğruyoruz. Tavaya sıvıyağımızı alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine kıymamızı ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz, bir miktar kavrulan kıymamıza salçamızı ekliyoruz ve üzerine suyumuzu ilave ediyoruz. Kıymamız pişerken, bayat ekmeklerizi küp küp doğrayıp servis tabağımızın tabanına yayıyoruz. Suyunu çekmeye başlayan kıymamızın üstüne tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz. Ocağı kapatıp servis tabağındaki ekmeklerimizin üstüne kıymayı eşit miktarda yayıyoruz. Kıymanın üstüne sarımsaklı yoğurtumuzu gezdiriyoruz. En üstüne kırmızı biberle erittiğimiz tereyağımızı döküyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder