20 Aralık 2013 Cuma

GRANÜL KAHVELİ KURABİYE


Son zamanlarda yaptığım en orjinal kurabiyelerden biri oldu. Lezzeti ve kıvamı tam yerinde, ağızda dağılan güzel bir tarif... Tarifi ilk gördüğümde granül kahveden ziyade, içinde toz çay kullanılması çok garip gelmişti. Açıkçası birazda meraktan denemek istedim. Sonuç ise gayet başarılı oldu. Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim...

MALZEMELER
Hamur için
  • 1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin
  • 2 adet yumurta (sarısı hamurun içine, akı yüzeyi için kullanılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet demlik poşet çayın toz kısmı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • 2 adet yumurta akı
  • Dövülmüş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle margarini, yumurta sarılarını ve şekerimizi geniş bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz. Malzemeler iyice karışınca sıra ile sıvı yağ, kahve, tarçın ve çayımızı ekliyoruz. Bir müddet daha yoğurduktan sonra, kabartma tozunu ekliyoruz. İyice karışan malzemelere yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, önce yumurta akına sonrada dövülmüş cevize buluyoruz. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimizi daha önceden ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder