23 Aralık 2013 Pazartesi

TAVUK ŞİŞ

Yapımı kolay yemesi lezzetli bir yemek, özellikle işten eve gelince çabukcak hazırladığım tariflerden... Yanında pirinç pilavı ile de gayet doyurucu oluyor. Fakat biz akşamları pek ağır yemek istemediğimiz için daha hafif şeyleri tercih ediyoruz. Çocuklar ise çerez gibi tüketiyor, etin şişte pişmesi onlara keyifli geliyor. Biz yanında lavaş ile ekmek arası yaptık gayet güzeldi...

MALZEMELER

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • isteğe göre pul biber - kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı Galeta unu


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz. Geniş bir kaba alıp içine sıvı yağ, tuz, kekik, ve baharatlarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. (zamanınız yoksa direk pişirebilirsiniz.) Dinlenen etimizi çöp şişlere diziyoruz ve galeta ununa buluyoruz. İyice ısıttığımız tost makinesinde (yada evde ızgaranız varsa daha iyi olur) 15 dakika kadar çevirerek pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder