15 Kasım 2012 Perşembe

KABAK MÜCVERİ

Geçenlerden iş arkadaşlarımla sohbet ederken konu döndü dolaştı herzamanki gibi akşam yemeğine geldi:) arkadaşlarım akşam yemeği için mücver fikrini verdiler aslına bakılırsa mücverin daha önce fırınlamada dahil bir çok çeşitini denedim fakat yoğurt ve salçalı sos ile hiç denememiştim, kızlar "yoğurt ve salçalı sos ile mükemmel olur" deyince bu fikir bana cazip geldi zira sarımsaklı yoğurt ve salça ikilisi yer aldığı her yemeği güzelleştirdiği gibi mücveride tadına doyulmaz bir tarif haline getirmeye yettide arttı bile...


MALZEMELER
3 adet kabak
1 adet yumurta
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
3-4 dal taze soğan
3-4 yemek kaşığı un (kıvamına göre artırılıp azaltılabilir)
Tuz - Karabiber - Pulbiber
Kızartmak için yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
1 kase yoğurt + 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça + 1/2 çay bardağı su + 2 kaşık sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Öncelikle kabaklarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz, rendelediğimiz kabakları iyice sıkıp başka bir kaba alıyoruz içine ince ince doğradığımız yeşilliklerimizi, yumurtamızı, unumuzu, tuz ve baharatlarımızı atıp (kaşıkla alıp kızartılacak kıvama gelinceye dek, un miktarınıda ona göre ayarlanabilir) karıştışrıyoruz. Tavamıza yağmızı alıp kızdırıyoruz ve bir kaşık yardımı ile kızgın yağımıza birer kaşık harcımızıdan koyup kaşıkla çok bastırmadan şekil vererek kızartıyoruz. Sarımsaklı yoğurtumuzu hazırlıyoruz. Salçamızıda bir tavada 2 kaşık sıvı yağ ile yakıyoruz sonra içine suyumuzu alıp kıvamını biraz açıyoruz. Mücverlerimizi sarımsaklı yoğurt ve salça ile servis ediyoruz. Afiyet olsun....


2 yorum: