13 Kasım 2012 Salı

KISIR

Bir kısır olsada yesek dediğiniz oldumu hiç, işte ben bunu sık sık diyenlerdenim, acısı ve ekşiside kıvanımdaysa işte ozaman değmeyin keyfime, yine böyle bir zamanda, yaptığım o tarif...

MALZEMELER
2 Su bardağı ince bulgur
Sıcak su
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber şalçası
2 adet domates
2 adet salatalık
Bir tutam maydonoz
Bir tutam dereotu
4-5 dal taze soğan
Yarım limonun suyu
Tuz, Karabiber, Pul biber, Kimyon

HAZIRLANIŞI
İnce bulgurumuzu derin bir kaba alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ağzını kapatıp şişmesi için 15 dk kadar bekleceğiz bu arada sarımsaklarımızı küçük küçük doğruyoruz, kuru soğanımızıda yemeklik doğrayıp yağımızla birlikte kavuruyoruz pembeleşince salçalarımızı ekleyip bir müddet daha kavuruyoruz ve şişen bulgurumuzu üstüne döküp iyice karıştıyoruz. Domates, salatalık, maydonoz, dereotu ve taze soğanlarımızıda küçük küçük doğarayıp bulgurumuzun üstüne alıyoruz tuzumuzu, baharatlarımızı ve limon suyumuzuda ekleyip karıştırdıktan sonra kısırımız yemeye hazır hale geliyor afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder