17 Aralık 2012 Pazartesi

ALÜMİNYUM FOLYODA ÇİPURA



Kış mevsiminin gelmesi ile balık, sofralarımızda daha sık yer almaya başladı özellikle benim gibi bütün balık çeşitlerini kızartma seven biri için son derece leziz ve hafif  bir tarif oldu, çocuklarda severek yediler eee tabi dünyalar benim oldu...

MALZEMELER
4 adet çipura
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet limon
4 diş sarımsak
Her bir balık için 1 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Tane karabiber
Pişirmek için alüminyum folyo

HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş balıklarımızı alüminyum folyo üzerine yerleştirelim ve balığımızın içine damak tadımıza göre tuzumuzu döküp balığımıza yedirelim. Sonrasında ince ince doğrağımız patates, soğan, havuç, limon halkaları ve sarımsaklarımızı (4 balığa göre paylaştırın) balığımızın karın kısmına dolduralım tane karabiberlerimizide ekleyelim ve üzerine sıvıyağımızı gezdirelim ve son olarak folyoyu balığımızın üstüne sarıp fırın tepsimize yerleştirelim. Tüm balıklar için aynı işlemi uygulayıp daha önceden ısıttığımız 200° fırınımızda 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder