19 Aralık 2012 Çarşamba

KABAK TATLISI

Neresinden başlasam bilemedim, bu güzel tatlıyı yapmak çok kolay yemek ise bir o kadar keyifli, eşsiz lezzeti bir yana gözede hitap eden, baktıkça iştah kabartan, insanın yeme dürtüsünü tetikleyen, Rabbimin nasip ettiği yegane lezzetlerden kabak, tatlı formatına oldukça uygun nimetlerden, tarifine gelince...
MALZEMELER
1 kg temizlenmiş bal kabağı
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı su
2-3 adet karanfil
Üzeri için ceviz, fındık
HAZIRLANIŞI
Kabaklarımızı yayvan bir tencereye alıp üzerine şekerimizi eşit miktarda döküyoruz. Karanfillerimizi ekleyip, yarım çay bardağı suyumuzuda tencereye kenarından ilave edip kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonrasında ise kısık ateşte kabaklarımız yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Servis ederken cevizlerimiz ve fındıklarımız ile süslüyoruz... Afiyet olsun

2 yorum:

  1. harika görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yemede yanında yat mımmm mımmm çok güzel en sevdiğin tatlılardan ellerinize sağlık

    YanıtlaSil