14 Aralık 2012 Cuma

MOR LAHANA TURŞUSU

Hep yapımı kolay derim ya, bu kez gerçekten yapımı çok basit bir tarif oldu resmini yaparyapmaz çektiğim için mor rengini lahanalar tam içine çekmedi, fakat bir müddet sonra rengide lahana yapraklarının içine işliyor ve çok canlı bir renk çıkıyor ortaya, bence sofrada bir renk ve çeşit olarak yapmaya değer güzel bir turşu oldu...

MALZEMELER
1 adet orta boy mor lahana
1 buçuk su bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su

HAZIRLANIŞI
Lahanalarınımızı ince ince doğrayıp geniş bir kaba alıyoruz, üzerine tuzumuzu ekleyip lahanalara yediriyoruz. Cam kavanozlarımıza  yerleştirdikten sonra üzerlerine sirkemizi paylaştırıyoruz ve üst hizasına gelecek kadar suyumuzu ekleyip kapaklarını kapatıyoruz, güneş görmeyen bir yerde yaklaşık 2 hafta bekletiyoruz, sonrasında turşumuz hazır, ben buzdolabında muhafaza ediyorum. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder