25 Eylül 2013 Çarşamba

ACILI DOMATES SOS



Buda benim olmazsa olmazlarımdan acılı sos. Bizim evde o kadar çok  sevilirki, sadece ekmek ve acılı sos ile bile karnımızı doyurabiliriz. O yüzden fazlaca tükettiğimiz lezzetler arasında. Hazır mevsimide gelmişken bence sizde bu tarifi uygulamalısınız...

MALZEMELER
5 kg domates
Yarım kg cin biber
1 demet maydonoz
10 diş sarımsak
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sirke
Turşuluk tuz (yaklaşık 2 yemek kaşığı ekledim.)

HAZIRLANIŞI
Öncelikle domateslerimizin göbek kısımlarını temizleyip 4'e bölüyoruz. Rondomuzda çok sulandırmadan çekiyoruz. Sonra 10-15 adet cin biberi ile, (acı seviyorsanız çok, sevmiyorsanız az ekleyin. Kalan kısmını tüm olarak içine ekleyeceğiz.) temizlediğimiz maydanoz ve sarımsağı çekiyoruz. Çektiğimiz tüm malzemeleri geniş bir kaba alıyoruz ve üzerine yağımız, sirkemiz ve tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz. Kalan cin biberlerimizide ekleyip tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra dilerseniz bidon dilerseniz kavanozlara aktarıyoruz. Güneş görmeyen serin bir yerde yada buzdolabında muhafaza ediyoruz. İsterseniz hemende tüketebilirsiniz, fakat 10-15 gün bekledikten sonra sosumuz hazır olacaktır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder