27 Eylül 2013 Cuma

ELMALI TURTA



Geçen akşam ablamlar için yaptığım elmalı turta... Hem çocuklarım, hemde yeğenlerim çok severek yediler. Özellikle kızım anne bisküvisi (hamuru:) çok güzel olmuş diyerek, koca bir dilimi tek başına yedi. Tabi benimde değmeyin keyfime... Sözün özü kesinlikle tavsiye edeceğim bir tarif oldu...

MALZEMELER
150 gr oda sıcaklığında margarin
2 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Üzeri için
3 adet elma
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı fındık yada ceviz içi (irice çekilmiş)

Süslemek için
Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Öncelikle elmalarımızı rendeliyoruz. Geniş bir tavaya alıp üzerine şekerimizi ekliyoruz. Elmalar suyunu çekene dek pişiriyoruz. Elmalar suyunu çekince içine tarçın ve fındık (yada cevizimizi) ekleyip, karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için tüm malzemelerimizi bir yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurun yarısını merdana ile yaklaşık 3-4 mm açıyoruz. Yağladığımız orta boy yuvarlak borcamın tabanına seriyoruz. Üzerine elmalı harcımızı yayıyoruz. En üst kısmına ise hamurumuzun kalan diğer yarısını, dilerseniz açıp keserek, dilerseniz benim gibi yuvarlayarak, kafes şekli veriyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder