18 Eylül 2013 Çarşamba

TAHİNLİ RULO ÇÖREK

Yine benim doğaçlama tariflerimden birisi... Maalesef hamuru mayalarken aceleye getirdim ve mayalama süresini doldurmadan yapmak zorunda kaldım, dolayısı ile puf puf olmadılar. Ama yinede akşam eve yeni gelen eşiniz ve çocuklarınızı, fırından yeni çıkmış, miss kokulu çörekler eşliğinde karşılamak gibisi yoktur...

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su + yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
1 su bardağı tahin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
Ilık su eşliğinde erittiğimiz maya, ile beraber tüm sıvı malzemeleri bir yoğurma kabında birleştiriyoruz. İçine şeker ve tuzumuzu ekledikten sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp (1-2 saat) mayalanmaya bırakıyoruz. Mayanan hamurumuzu 2 parçaya bölüyoruz. Oklavamız ile yaklaşık yarım cm olarak açıp içine sıvı yağ ve tahin karışımımızı sürüyoruz. Rulo halinde yuvarlayıp 2 parmak eninde keserek yağlanmış fırın tepsimizi diziyoruz. Diğer hamur içinde aynı işlemleri yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp daha önceden ısıttığımız, 180° fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder